От Демократична България – Варна съобщиха, че  са предприели поредица

...
От Демократична България – Варна съобщиха, че  са предприели поредица
Коментари Харесай

ДБ-Варна сезира прокуратурата за замърсяване на Варненското езеро и залива

От Демократична България – Варна оповестиха, че  са подхванали поредност от дейности по отношение на изляза в медиите информация за огромно замърсяване на Варненското езеро и Варненския залив с голямо на ден количество фекални води, съдържащи рискови субстанции с централизация до 5 пъти над допустимите правила.

Във вторник, 5 май, групата на Демократична България в Общински съвет Варна внесе искане до ръководителя на Общинския съвет за незабавно привикване на комисия „ Опазване и възпроизводство на околната среда “, на която да бъде осъществена експертна оценка на риска и да бъдат набелязани ограничения за попречване на екологичната злополука, застрашаваща здравето на варненци и идния туристически сезон.

Искането включва и привикване на изключителна сесия на Общинския съвет, която да утвърди предложените от комисията ограничения и финансовата им рамка. В същия ден бяха импортирани и питания до кмета на Варна и регионалния шеф, от кой момент са осведомени с повредата и какви дейности са подхванали досега в качеството си на длъжностни лица за запазване на публичното здраве и сигурността на варненци.

Демократична България – Варна разчита да получи отговор от кмета на града дали умишлено е скрил информацията за повредата, първите сигнали за която са получени в разгара на туристическия сезон 2019-та, и има ли това връзка с есенната акция за локални избори.

На 7 май общинският консултант от Демократична България – Варна Стела Николова внесе сигнал в Районна прокуратура, против незнаен причинител или длъжностни лица, които със свои дейности или бездействия в продължение на съвсем 9 месеца са заплашили публичното здраве на варненци и гостите на града.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР